Szent Efrém Férfikar

A változás szükséges és jó dolog – ahogy a Szent Efrém Férfikar is évről évre próbálja megújítani magát művészileg, úgy a honlapunk is frissül. Üdvözöljük a megújult Szentefrem.hu oldalon, ami még jelenleg is alakul míg elnyeri végső formáját.

Részletes információt itt talál a koncertjeinkről:
Szent Efrém Férfikar

Az a capella zene reneszánszát éli napjainkban, a Szent Efrém Férfikar pedig a lehető legnagyobb lelkesedéssel és céltudatossággal végzi missziós munkáját a vokális zene széleskörű népszerűsítése érdekében.

A Liszt- és Magyarország Érdemes Művésze díjas Bubnó Tamás azért alakította meg 2002-ben az együttest, hogy a bizánci zenekultúra sokszínűségét mutassák meg a nagyvilágnak, de az időközben Magyarország legnépszerűbb vokális együttesévé váló Szent Efrém Férfikar repertoárja rendkívül sokszínűvé vált – köszönhetően a tagság különleges zenei és kamarazenei képességeinek. Egyházzene a középkortól napjainkig, kortárs kompozíciók, popzenei feldolgozások, gospelek és a magyar zeneszerző-óriások (elsősorban Liszt és Bartók) művei mind meghallgathatók a Szent Efrém Férfikar előadásában.

Az együttes utolsó két lemeze, az Orientale Lumen II és a Bartók & Folk rendkívül jó kritikákat kapott a hazai és a nemzetközi szaksajtóban egyaránt. A budapesti Szent István Bazilikában tartott Orientale Lumen sorozat koncertjei, amelyek jelen kiadvány alapjául is szolgálnak, három éve teltházasak.

A Szent Efrém Férfikar számos neves külföldi és hazai muzsikussal lépett fel, mint például Abeer Nehme, az Amadinda Ütőegyüttes, Sebestyén Márta, a King’s Singers, Jevgenyij Nyesztyerenko, Keller András és a Concerto Budapest, Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar és még rengeteg különleges kvalitású zenész és együttes.

Kapcsolat

Koncertszervezés:
Bubnó Lőrinc
lorinc.bubno@szentefrem.hu +36709316204
Bubnó Márk
mark.bubno@szentefrem.hu +36709316202